sobota 8. října 2016

KAMENNÉ TALISMANY

MAGICKÁ MOC KAMENŮ

Trápí vás únava, nemocné srdce anebo toužíte po lásce?Najděte svůj polodrahokam! 

RŮŽENÍN PRO SRDCE
Tento něžný a půvabný, růžový kámen čistí a uklidňuje všechno, co souvisí se srdcem. Léčí stavy úzkosti, bolest zlomeného srdce a pomáhá najít přátelství. Reguluje srdeční rytmus, pomáhá při spavosti a neplodnosti. Používá se i k terapii při leukémii a chudokrevnosti. Odbourává škodlivé záření z televize či počítače, a tak je dobré umístit ho i blízko nich. 

AMETYST PROTI SMĚRU
Je to polodrahokam a po vybroušení má překrásnou fialovou barvu. Je to duchovně laděný kámen vhodný pro meditaci. Zbavuje nás obav z budoucnosti a nosili ho i králové. Působí proti bolestem, migréně a odbourává stres. Je vhodný i při neurózách, zaceluje rány, zmenšuje podlitiny, snižuje tlak, pomáhá při cukrovce, a léčí dokonce i nemoci krve. Nejlepší je nosit ho na hrudi. 

RUBÍN NA STŘEVA A KREV
Příroda do něj namíchala úžasně rudou barvu. Je symbolem čistých myšlenek, likviduje neuskutečnitelné iluze, zahání zlost a pomáhá ve chvílích pokoření. Je vhodný i při léčbě některých druhů rakoviny, protože zmírňuje účinky chemoterapie. Léčí hlavně tlusté střevo, žaludek a štítnou žlázu. Snižuje teplotu z nosu a pomáhá při koktání. 

ACHÁT POSÍLÍ IMUNITU 
Bývá talismanem umělců, protože přináší světlo do duše a pomáhá k dosažení cílů. Odstraňuje vnitřní neklid a apatii. Pomáhá při léčbě kožních problémů, zhoubných nádorů, hlavně při rakovině kůže. Reguluje zažívání, snižuje teplotu, léčí záněty a mírní i bolesti křečových žil. 
 
TYGŘÍ OKO POSILUJE VŮLI
Je kamenem vzbuzujícím odvážnost, sebevědomí a dodává sílu ke splněním velkých cílů. Posiluje vůli, soustředění, potlačuje beznaděj a zabraňuje výbuchům hněvu. Zlepšuje náladu, posiluje smyslové orgány, činnosti mozku,  působí na pružnost svalů. Podporuje plodnost  a pomáhá při onemocnění jater, žlučníku a střev. Příznivě působí i na milostné vztahy.


TYRKYS DODÁVÁ ENERGII
Přitahuje energii, sílu a pomáhá se vyrovnat s bolestnými ztrátami. Když začne ztrácet svou krásnou, tyrkysovou barvu, dokáže varovat před vážnými nemocemi či ránami osudu. Je to skvělý kámen na detoxikaci těla. Reguluje tkáně a podporuje činnost žláz s vnitřní sekrecí. Podporuje dobrou náladu, a když si ho dotyčný dá pod polštář, tak bude mít krásné sny.


DIAMANT PRO BOHATSTVÍ
Je králem všech drahokamů. Nejdražší a ze všech nejtvrdší kámen je někdy bezbarvý či dorůžova. Už od starověku vyli lidé přesvědčeni, že pomáhá těžkosti v životě a svém majiteli přitahuje pohádkové bohatství. Chrání proti všem druhům nemocí a odstraňuje toxické látky z těla. 

GRANÁT ROZVÍJÍ INTELEKT
Má jasně červenou barvu. Šperky z něj jsou známy již ze 16. století. Chrání před uhranutím, a proto naše babičky nosily na krku často šňůru korálů z českých granátů. Pomáhá při rozvoji intelektu, podporuje schopnost učení jazyků, fantazii a meditace. Upravuje hormonální i sexuální poruchy. 



JANTAR PŘI NACHLAZENÍ
Jantar má více barev od světložluté přes hnědé až po červenou. Je to zkamenělá pryskyřice jehličnanů, které rostly v třetihorách před 50 mil lety. Přináší pocit spokojenosti, vitalitu, posiluje vzájemné kontakty, tříbí myšlenky a odstraňuje psychické bloky a úzkosti. Vyrábí se z něj tinktura, která pomáhá při zánětu plic. nachlazení a nemocích srdce. 

Žádné komentáře:

Okomentovat